Χαλβάς σιμιγδαλένιος:

Υλικά:

  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 500γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά
  • Το αφήνουμε να κάψει
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς
  • Ρίχνουμε την κανέλα και το καρύδι και ανακατεύουμε έως το μείγμα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα
  • Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό με μια φέτα πορτοκάλι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει.
  • Κατεβάζουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι από την φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ξαναβάζουμε το μείγμα μας στην χαμηλή φωτιά και το απομακρύνουμε όταν με το ανακάτεμα αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Απομακρύνουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά
  • Στην συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε την φόρμα για να απομακρυνθεί από τα τοιχώματα ο χαλβάς.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Καλή επιτυχία…

Πείτε μας τη γνώμη σας

karmiko.gr

karmiko.grΈλα στον κόσμο του karmiko.gr και γνώρισε αληθινούς ανθρώπους, μέσα από αληθινές συνεντεύξεις, ταξίδεψε σε μαγικούς προορισμούς, ενημερώσου, αγάπα τον εαυτό σου και αξιοποίησέ τον, με μυστικά ομορφιάς, συμβουλές ειδικών, προτάσεις διασκέδασης, γεύσεις και όλα αυτά με τόλμη για το παρόν και αισιοδοξία για το αύριο…

Τρόποι Επικοινωνίας

Θέλεις να ακουστεί η φωνή σου μέσω του karmiko.gr;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και που ξέρεις, μπορεί να το δεις να δημοσιοποιείται στο karmiko.gr

Developed by SiteNemesis.com

Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο