Red Velvet… για την πιο ερωτική μέρα της χρονιάς από τον μοναδικό Γιάννη Αγγελή

Υλικά:

120γρ μαλακό βούτυρο

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 αυγά

60ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

2 κ.σ. κακάο

1 φλιτζάνι γάλα

2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια φρέσκια

Για το γλάσσο σοκολάτας:

250γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

160γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 κ.σ. γλυκόζη ή μελι

3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά με προσοχή ένα ένα την φορά
  • Μετά από κάθε αυγό χτυπάμε ξανά το μείγμα καλά
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να διαλυθεί όλο
  • Το ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ μας και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα
  • Στο μείγμα προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι και γάλα, ένα υλικό την φορά.
  • Αρχίζουμε και τελειώνουμε αλεύρι πάντα
  • Προσθέτουμε την βανίλια
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί
  • Στους 180ο βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου

Εκτέλεση για το γλάσσο:

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε Μπεν μαρί
  • Ρίχνουμε μέσα την γλυκόζη ή το μέλι
  • Σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Ρίχνουμε το βούτυρο σε 2 δόσεις και μετά το νερό και ανακατεύουμε καλά
  • Διακοσμούμε όπως θέλουμε αλλά αν ρίξουμε πάνω φρέσκα ροδοπέταλα που τα έχουμε πλύνει με κρύο νερό το αποτέλεσμα θα είναι ερωτεύσιμο .

Γιάννης Αγγελής

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Πείτε μας τη γνώμη σας

karmiko.gr

karmiko.grΈλα στον κόσμο του karmiko.gr και γνώρισε αληθινούς ανθρώπους, μέσα από αληθινές συνεντεύξεις, ταξίδεψε σε μαγικούς προορισμούς, ενημερώσου, αγάπα τον εαυτό σου και αξιοποίησέ τον, με μυστικά ομορφιάς, συμβουλές ειδικών, προτάσεις διασκέδασης, γεύσεις και όλα αυτά με τόλμη για το παρόν και αισιοδοξία για το αύριο…

Τρόποι Επικοινωνίας

Θέλεις να ακουστεί η φωνή σου μέσω του karmiko.gr;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και που ξέρεις, μπορεί να το δεις να δημοσιοποιείται στο karmiko.gr

Developed by SiteNemesis.com

Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο